Baranka Slings Butterfly Dance

Gyártó: http://www.barankaworld.hu/

Érték: 24000 Ft

Hossz: 430 cm

Vastagság: 283 g/m2

Szövés: jacquard

Összetétel: 100% cotton

Státusz: teszter

A rózsás kendő visszajutásának megbeszélésekor elejtette Bogi a kérdést: lenne-e kedvem a másik fajta kendőjüket is tesztelni? NANÁ! Imádtam a rózsásat és nagyon-nagyon kíváncsi voltam, mit tudhat a másik, az olcsóbb, a másik szövöde terméke, így gyorsan kitaláltuk, hogy juthat el hozzám a kendő. A csomagban két kendő is volt, de gyorsan kiderült, hogy csak a hosszú jött igazából hozzám, a batyu repül is tovább egy tanácsadó ismerőshöz.

A színére nem jó kifejezés az élénk. Textílián nem sokszor látok ennyire élő, ennyire valódi sárgát, szinte világít. De nem az a szemet bántó neon változat, hanem mély, telt és napfényszerű. A másik oldalon inverz a minta, ott a fehér/natúr keresztszál az alap és a pillangók sárgák. Mert hogy pillangók tömkelege van a kendőn és olyan fantasztikusan megtervezett a kompozíció, hogy még a sujtásos főúri mentére is emlékeztet. A minta kivitelezésében viszont szúrja a szememet a színváltásnál megjelenő, kicsit lazább szövés, de jobban csak a fehér oldalon látszódik és elvileg az a fonáka a szövetnek. Mindez viszont csak közelről nézve tűnik föl, kukacoskodós dolog csupán, ami sem a minőséget, sem pedig használhatóságot vagy a biztonságosságot nem befolyásolja!

Tapintásra furcsa, kreppre hajazó és kicsit vastagnak tűnik. Ha meghuzigáljuk minden irányban, akkor olyan, mintha kicsit rugalmas lenne. Ez a tulajdonsága meg is tréfált kötés közben, de egyáltalán nem hátrány, hogy ilyen, csak számítani kell rá. A kapott kendő teljességgel töretlen, csak mosott volt, így valószínű, hogy ez a kreppes hatás idővel el is tűnik, mindenesetre érdekes, ilyennel még nem találkoztam eddig.

A kötésétől tartottam egy kicsit, de egy batyu mindent elárul a tesztalanyokról. A kreppség csak műbalhé, ui. szuperül engedelmeskedik, nem tapad, nem csúszik, nem mászik. A rugalmasság viszont vicces helyzeteket szült, ui. csak húztam, húztam ez meg csak nyúlt (ez nyilvánvalóan túlzás, csak nem úgy viselkedett, ahogy egy átlagos szövött kendő szokott), de amikor már ráéreztem, hogy hogyan és mennyire kell húznom, pikk-pakk megkötötte magát. A 11,5 kg-s poronty pedig szinte súlytalan lett, amin igencsak meglepődtem, de némi matek és a kapott vastagságadat megmagyarázta a dolgokat. Altatás közben is teszteltem és úgy sem vágott vagy csúszott. A fehér oldala is csodaszép, nem tudnám egyértelműen kijelenteni, hogy az egyik vagy a másik tetszik-e jobban.

Ez egy töretlenül is puha és kezes, könnyen köthető és tetszetős kendő, ami erősen baráti áron tör be a hazai piacra. Akár kezdőknek is ajánlható, mert bár nem különböznek a szegések, de szinte megköti magát és gyorsan sikerélményt nyújtó kendőről van szó. A 67 cm-s szélessége miatt még pici babákhoz is jó lehet, bár hozzájuk puhára tört állapotban javasolnám inkább. A színe miatt feltűnő (láthatósági mellényre biztosan nincs szükség, amikor ezt használjuk, maximum egy világító szemű macskát is be kell szerezni a gyerek kezébe :-D ) és egész szellős is, így akár nyárra is jó lehet. Jó kis cucc ez, igazán tetszett, remélem maradhat még egy kicsit, hadd élvezkedjek vele :-D