Bloomyloom málna rózsa

Gyártó: http://www.bloomyloom.com/

Érték: 35000 Ft

Hossz: 4,2 m (size 5)

Vastagság: 230 g/m2

Szövés: jacquard, broken twill

Összetétel: 100% cotton

Státusz: vándor, majd saját

Ez a kendő teljesen levett a lábamról, amikor megérkezett. De nem csak engem, hanem a belevalót is :) Még csak bontogattam a csomagolást, de már jött, bújt bele és húzta, tekerte magára, amit elért belőle.

A minta csodaszép matyó rózsákat formáz és ötletesen egymással szemben futnak a rózsák, így kötve sincs gond, jó látvány a szemnek, nem dől el a minta. A fehér részek inkább rózsaszínesek, mint fehérek (lásd a nevet is: málna rózsa), az összkép szinte tökéletes. Az anyag rettentően puha, kellemes tapintású, nem nyúlik számottevően, jól köthetőnek tűnt a 10 kilós gyerekkel. Felpróbálva igazolta ezt a feltételezésemet, sőt, még sokkal jobban is teljesített a vártnál. Szinte megkötötte magát, nagyon könnyű volt vele dolgozni és még ezalatt a nagy súly alatt sem vágta a vállam, ami elég nagy szó egy érzésre nem túl vastag kendőtől. A slusszpoén, hogy a kendőben eddig nem elalvó gyerkőc perceken belül elpilledt és letehető mélységűen aludt. Majd este folytatta a meglepetést, ugyanis ezzel a kendővel akart aludni, pedig ilyet még egy nálunk járt hordozóval sem csinált. Szerelem volt ez első látásra :)

Többféle kötést is kipróbáltam és még a csupán mellkasra terhelőkben is bírtam különösebb fájdalom vagy vágó érzés nélkül 1-1,5 órát a 10 kilós gyereket, ami elég szép teljesítmény. Az eltérő szegések apró figyelmesség a gyártó részéről és nagy segítség a kezdő kendőkötőnek. Mivel nagyon puha és kezes kendőről van szó, egészen pici gyerekhez is jó lehet, viszont ott hátrány lehet a nekem annyira tetsző és megfelelő 75 centis szélesség. Totyogónál ez kész főnyeremény szerintem, hiszen hosszú felsőtestű és a kezét a kötésben tartani szerető gyerek feneke alá is van mit tenni. A hossza is pont megfelelő, bár duplóhoz (double hammock) épp hogy elég, de azt ritkán is kötök. Viszont a rövid kendős kötésekhez pont nem olyan nagyon hosszú, hogy kényelmetlen legyen kötni őket.

Összességében egy hihetetlenül pozitív élmény ez a kendő, nem hiába maradhatott velünk ez a szépség ;)

Update 2015. május

A gyermek olyannyira beleszerelmesedett ebbe a kendőbe, hogy úgy döntöttem, ez lesz a legacy wrap-je, vagyis az a kendő, amit elteszünk és meg fog kapni nagy korában. Nyertünk egy málna rózsából készült párnát is, amivel azóta alszik. Legeslegrosszabb esetben a párnán marad meg a kendő, de remélem sikerül megőrizni a hordozósat is, az lenne az igazi tutiság!