Kiskise fürdős kendő

Gyártó: http://www.kiskise.com/?categoryId=40287

Érték: $ 15-30

Hossz: 200 cm

Szövés: "kamionos trikó :D"

Összetétel: 100% polyester

Státusz: saját

Tavaly nyáron, a nyaralás tervezésekor igencsak bajban voltam: hogy is menjünk el nyaralni egy leendő 8 hónapossal úgy, hogy nem kérjük a minden kisgyerekes vendég által használt kis kádat, ülni és állni még nem tud a gyerek és csak zuhanyzó van? Ekkor jött az egyik csoportban az ötlet: rendeljünk közösen fürdős kendőt! Beszálltam és nyaralás előttig pont el is küldte a kis kínai a messzi keletről.

A kendő első ránézésre vicc kategória. Mindene műanyagból van, még a karikapár is, az anyag tapintása erősen olcsó, sötétben szikrázó otthonkára emlékeztet. Itthon tartottunk egy száraz főpróbát, mert nem mertem elhinni a gyártói ajánlást, miszerint ez a gyerekkori emlékeket felidéző kamionos trikó és a műanyag karika elbír egy 8 kilós (a gyártói max. 15 kg) gyereket. Az anyag csúszott veszettül, de írták is, hogy szárazon nem tart, csak vizesen, így bepakoltuk a kis szütyőt is a hátizsákba és elutaztunk nyaralni. Az első fürdés előtt még para volt, de amint víz érte az otthonkát, egy millimétert sem mászott semerre, vígan tartotta az életében először zuhanyzó és a vizet folyton elkapni akaró pöttömöt :-)

A nagy sikerre való tekintettel megtartottuk a vicces kendőt és idén, a másfél éves, majd' 12 kilós totyogónál is bevetettük, igaz, már nem zuhanyzáshoz kellett, hiszen már fut a kicsike, hanem a Balaton tengernyi vizéhez. Nekem nem szimpatikus a naphosszat a 10 centis, 35 fokos sekélyesben toporgó totyogó, így mi a mélyebb vízben pancsoltunk, labdáztunk, hínárt fogtunk stb. Mindezt nem max. kézben tartva kivitelezhettem volna, de azt nem tartom feltétlenül biztonságosnak, főleg egy 120-140 centis vízben (a delikvens esetünkben 84 cm). Láttunk sok, úszó bébikompszerű úszógumiban lebegő, hasonló méretű gyerkőcöt, akik élvezték a vizet, de esélyük sem volt kézzel pacsálni, mert annyira széles volt körülöttük a műanyag. Nekünk ez a megoldás tökéletesen bevált. 

A műanyag karikáktól nem kell félni, semmi bajuk sem lesz használat közben, viszont azt mindenképp észben kell tartani, hogy ez a hordozó kizárólag vízben biztonságos, szárazon való hordozásra nem alkalmas. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy a strandon nem köthetem bele a gyereket addig, amíg elsétálok a vízig. A vékony műszálas kendő hipergyorsan szárad, csak a karikáknál és a rávarrt szütyőnél kell több idő, ahol többrétegű az anyag. Plusz mellette szól az ára is, mert nem kell túl sokat befektetni, hogy legyen ilyen otthon.

Merem állítani, hogy ez a cucc az egyik legnagyobb találmány, amivel gyerekezős másfél évem alatt találkoztam! Pici, állni, járni nem tudó gyerekhez nyaraláshoz, wellnessezni, élővízhez, nagyobb gyerekhez élővízzel való ismerkedésnél, hullámok megismertetésénél... Sokféle helyen használható, nálunk már másodjára mentett életet, de legalábbis nyaralást :-)