Minek kendő, mikor még te vagy a hordozó?

Több ismerősöm is várakozó állásponton van (vagy nem olyan régen még azon volt) és mivel sok-sok hordozós kép és infó kerül fel tőlem/rólunk a netre, megkeresnek, kérdeznek, érdeklődnek a hordozásról és az egyes eszközökről. A legtöbb esetben a hosszú kendők kerülnek előtérbe, nagy izgalommal olvasgatnak és puhatolóznak ezek az anyák. Én pedig  mindig elmesélem, hogy a kendőket a még meg sem született gyerkőccel is lehet ám használni. Lévén, hogy a várandósság előrehaladtával bizony már kezd terhessé, nehézzé válni a kis prüntyő, már semmi és sehogy sem elég kényelmes és jól jön bármilyen segítség.

A pocakot támasztó szerkezeteket persze jó sok pénzért kínálják a bababoltok, és azok valóban csak arra az egy dologra használhatók. Vagyis a szül(et)és után vagy eladósorba vagy a szekrény aljába kerülnek. Viszont egy kendőt ezer meg egy dologra lehet használni a gyerek megszületésekor, de még a hordozós kor után is. Az alábbiakban összeszedtem néhány pocakkötős képet és cikket, a 4. képhez tartozó cikkben pl. videók is vannak. A szükséges kendőhossz elég változatos, akár egy karikás kendővel is lehet tehermentesíteni a fáradó izmokat.

1. https://hu.pinterest.com/pin/107945722297087797/

Pin on Baby Shelby

2. Wrap you in love

3. http://www.liliputi.hu/blog/liliputi-rugalmas-kendovel-pocakkotes/

4. http://bwiofcleveland.blogspot.hu/2014/07/belly-wrapping-for-pregnancy-support.html

5. Wrap you in yove

Nekem anno nem volt se kendőm, se infóm erről az egészről és utólag belegondolva sokszor baromi jól jött volna ez a fajta segítség. Úgyhogy tudjatok róla és ha szükségét érzitek, próbáljátok ki bátran! Megéri ;-)