Amazonas Lollipop karikás kendő

Gyártó: http://www.amazonas.eu/en/

Érték: 6000 Ft (A gyári karikás bolti ára 10990 Ft )

Hossz: 160 cm (rövid oldalon) x 70 cm (gyárilag 180 cm a rövid oldalon)

Vastagság: 180 g/m2

Szövés: cross twill weave

Összetétel: 100% Cotton

Státusz: Újbudai Hordozós Klub tulajdona

Ez egy látványos, vidáman csíkos, vékony kendő, hosszú kendőből varrta hozzáértő varrónő. Igazi pici babás, puha, ölelős, könnyen kezelhető. Kötni nagyon egyszerű, igazi kezdőbarát hordozóeszköz. Hatalmasok és picit vékonyak a karikák, de könnyen csúszik köztük a kendő vékony anyaga és tökéletes az összhatás.

Nekem egy 10 kilós belevalóm volt a próba idején. Ekkora gyerekkel már nem igazán kompatibilis ez a kendővastagság. Minál vékonyabb egy kendő és minél nagyobb a hordozandó súly, annál jobban vágja a hordozó személy vállát az agyag. A karikás kendőnél ráadásul csak egy rétegnyi kendő fut a gyermeken és a hordozó személy vállán, ami ebben az esetben nem igazán nyerő. Több rétegnél ugyanis jobban elvezetődne a súly, kevésbé vágna. A 70 cm-s szélesség viszont nagyon-nagyon tetszett, az még nagyobb gyerkőchöz is igencsak jó.

Pici babához mindenképp ajánlom ezt a kendőt, mert könnyen kezelhető, adott esetben még a kórházi csomagba is bele tenném ;) A sok-sok szín és csík pedig mindig felvidít, ami a gyermekágyas időszakban különösen jó dolog egy anya vagy apa életében.