Sweetberry MT-Pod

Gyártó: Sweetberry

Érték: kb. 25000 Ft

Állítható a body?: igen

Státusz: magánszemély tulajdona

Újabb WAHM (Working at Home Mother vagyis otthon dolgozó anya) gyártmányú hibrid hordozót volt alkalmam próbálni. Ez még egy elég korai fejlesztés volt, talán a legelső Sweetberry MT-Podok egyike. Ránézésre egy csodaszép, látványos (a szabás nagyon jól kiadja a mintát)Az alapanyag hordozókendő: a body külseje léggömbös Natibaby Balloons, a szárak, pántok, belső oldal pedig Little Frog Quartz. Az egész hordozó puha, a kendőalappal nem volt gond, kellemes a tapintása, jó volt használni, igaz, a kendőszárak még jócskán törésre szorultak, de mentésükre legyen mondva, hogy új kendőből készült a hurci.

Mindenhol állítható, behúzható, bővíthető hurciról van szó, a derékpánt használatával gyakorlatilag egy mei tai. Ha átrakjuk derékpántot az alsó nyílásba, azzal hosszabbítható a body magassága, így nagyobb, hosszabb felsőtestű gyerkőc szállítására is alkalmassá varázsolható a hordozó.

Korai fejlesztés lévén ennél a darabnál akkor még semmi sem rögzítette az íves (Sweetberry sajátság!) derékpántot a helyén, így az felvételkor, használatkor el tudott fordulni. Ez nekem elég kényelmetlen volt, viszont biztos vagyok abban, hogy erre kitalált Móni valami okosságot azóta. Ha pedig kivesszük belőle a derékpántot, máris van egy podunk, így két különböző hordozónk lesz egy áráért.

Felvéve egy egészen kényelmes, kellemes hordozónak tapasztaltam, egyedül a hátamra forgatás során elmozduló derékpánt zavart, de azt rögzítve ez a probléma sem probléma többé. Kötni nem bonyolult, szerintem tökéletesen apakompatibilis is (nálunk legalábbis nagy favorit a mei tai :-) )

Összességében inkább pozitív a véleményem, jó lenne valamikor az újabb fejlesztésű MT-Podot is kipróbálni és összevetni a korábbi tapasztalatokkal, biztosan sok okosság és ügyes megoldás került bele ebbe a hurciba is. A világos összkép csodaszép, de nekem eléggé kényesnek tűnik, a mi életstílusunkhoz és hordozóhasználati gyakorlatunkhoz nem illene ebből a kendőpárosból nem csak ilyen, de semmilyen más hordozó sem. Viszont valami sötétebből szívesen elfogadnám!