Csengelino mypod

Gyártó: http://www.csengelino.hu/

Érték: kb. 25000 Ft

Állítható a body?: igen

Státusz: vándor (csengelino.hu)

Egy hosszabb mei taios időszak után érkezett hozzánk ez a fura nevű félcsatos, amit egy budapesti WAHM (Working at Home Mother, vagyis otthon dolgozó anya) fejlesztett és varr. Ritkán van dolgom félcsatosokkal, meg is tréfált a napi rutin, hiszen ennél is folyton kötni akartam a derékpántot a csatolás és meghúzás helyett :)

A vándor darab 100% pamut Little Frog Nefryt és sötétbarna Colimacon kendők házasításából született, kétoldalas, vagyis a body mindkét oldalával kifelé használható hordozó. Az egyik oldalán a Nephryt sötétebb csíkjai, míg a másikon az élénk zöldek kerültek többségbe, így egy hordozón belül két, merőben más hangulatú hordozót kaptam kézhez. Az összhatás tökéletes, nekem nagyon "természetes" hatást keltett: mintha egy kis darab erdőt vennék magamra :) Imádtam! Mi már a többedik állomása voltunk, jó puha volt már a kendő. 

Mindenhol állítható hordozóról van szó: a body szélessége és derékpánt fölötti magassága is fokozatmentesen állítható zsinóros behúzóval (ez is Nephrytből készült), valamint a derékpánt át is helyezhető egy második állásba, így nagyobb totyogókkal is használható a hurci. Ha a derékpántot kivesszük, podként is használható, így ez valóban egy univerzális hordozó. 

A derékpánt különösen tetszett, igazi szülőbarát darab. Vastagon párnázott, és a csat mellett egy mobil kis párna is biztosítja a kényelmes hordozást. Az íves kialakítás Csengelino-specifikus, nem egy elvetemült ötlet, tetszett. Viszont a bodyhoz rögzítő kis behúzók nem mindig tartották a helyén a derékpántot és el tudott fordulni, ami viszont annyira nem tetszett. A vastag szivacsrétegnek hála még elfordulva sem nyomott nagyon, de sokkal jobb volt minden, amikor a helyén volt. 

A vállpántok részben párnázottak, a párnázás puha, viszonylag vastag, nekem kényelmes volt. A párnázás utáni kendőszárak jól teríthetők, ha éppen arra van igény.

Az alvócsuklya egyszerű trapéz, három ponton kötve rögzíthető a bodyhoz és túlzás nélkül állíthatom, hogy hatalmas. Életemben nem találkoztam még ekkora alvócsuklyával és az első sokkot követően rá kellett jönnöm, hogy bizony ez sem ördögtől való, hiszen nagyon-nagyon jól használható alvó gyerekfejre és még kényelmes is, na meg a naptól is védi a buksit.

A majd' 10 kilós, ülni és mászni tudó gyerekkel nagyon kellemes hurci volt, fájó szívvel adtam tovább. Néhány apróságon változtatnék ugyan, de összességében egy szuper, sokoldalú és gyerek/felnőtt számára is kényelmes hordozónak gondolom és tapasztaltam, a kendők, mint alapanyag változatossága miatt pedig mindenki megálmodhatja a neki való legszebbet. Ez a WAHM-gyártmányok egyik nagy előnye ;)